Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

5 mei SVBN straatvoetbaldag Palenstein

Vrijdag 5 mei stond in de wijk Palenstein het straatvoetbaltoernooi centraal. Voor de 4e keer in Zoetermeer (en voor de 10e keer landelijk gezien), werd door de combinatiefunctionarissen van de gemeente Zoetermeer, in samenwerking met Soccer Stars, en supermarkt Dirk van de Broek aan het Rakkersveld in Palenstein een feestelijk straatvoetbaltoernooi georganiseerd. 20 teams (in 4 categorieën) hadden zich dit jaar opgegeven om 5 tegen 5 te spelen. In alle vroegte hebben de vrijwilligers, die weer onmisbaar waren, de boarding opgebouwd. In de gymzaal konden de kids ook lekker voetballen en op de RKF playground was er een pannaveld en een luchtkussen geplaatst. Alles stond op tijd klaar voor de feestelijke opening om 9.00. Wethouder Taco Kuiper had het voorrecht om de demonstratiewedstrijd te leiden van de mini´s van Soccer Stars. De mini´s kregen allen een medaille en waren natuurlijk supertrots! In de leeftijdscategorie 6-9 jaar waren er 5 teams inschreven. Ondanks het koude weer werd er volop genoten van de wedstrijden en ouders en toeschouwers leefden enorm mee!

Helaas kwam Edgar Davids niet langs. Hij zou als ambassadeur van de SVBN langskomen, maar was verhinderd. Als pleister op de wonde heeft hij beloofd om een clinic te komen geven, we zijn benieuwd! Soccer Stars 2 ging er met de eerste prijs vandoor in de jongste categorie, Soccer Stars 2 met de tweede en team de Waterlelie werd 3e, dit alles onder de prima leidende hoofdscheidsrechter Anton. In de 10-12 jaar categorie stond er een landelijke finaleplaats op het spel: de winnaar mag naar Amsterdam om voor het straatvoetbalkampioenschap van Nederland te strijden dat op 17 juni op het Amstel Borchland bij de ‘Toekomst’ het jeugdcomplex van Ajax plaats zal vinden. FCZ D2, oftewel FC Zoetermeer D2 dat onder leiding stond van Peter Lieffering, trok verrassend, maar terecht aan het langste einde.

De Soccer Stars 1 en 2 moesten genoegen nemen met zilver en brons. De kleinste kids werden ondertussen geschminkt door de vrijwilligers Naomi en Sylvia. Zo liepen er heel wat Spider mans en prinsessen rond in Palenstein! De jongens van 13 tot 15 jaar categorie waren als derde aan de beurt. Team Nike uit Oosterheem werd 3e, Pala 079 2e en Soccer Stars, dat met een erg sterk team speelde en met overmacht won, mag ook naar Amsterdam de finales spelen! Als laatste speelden de 16+ mannen. Team Jamairo uit Den Haag haalde brons, Soccer Stars zilver en het goud ging naar FC Palestina, een team uit de eigen wijk Palenstein. Zij mogen gaan strijden om de eerste prijs op het Kwaku summer festival op 15 juli, waar de landelijke finales plaats gaan vinden. Alle finalisten wensen wij veel succes! Het was weer een zeer geslaagd voetbalfeest in Palenstein

SONY DSC
SONY DSC

Johan Huurman, buurtsportcoach Palenstein