Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Skoolzone

Skoolzone is een huiswerkplek in de bibliotheek. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen hier werken aan hun boekbespreking, spreekbeurt of werkstuk, eventueel onder begeleiding en met hulp van een medewerker van de bibliotheek.

Met Skoolzone biedt de bibliotheek kinderen uit groep 5 t/m 8 deskundige hulp bij het zoeken, selecteren en presenteren van informatie. Zij worden begeleid bij het uitkiezen van een onderwerp, het opzoeken van goede informatie, het gebruik van de computer en het presenteren van informatie.

De tijden
Skoolzone is gedurende het hele schooljaar, met uitzondering van de schoolvakanties. Het is op woensdagmiddag van 12.30-16.30 uur in de Mediatheek Castellum Palensteyn. Graag vooraf aanmelden bij de balie!

De werkwijze
De kinderen starten met het kiezen van een onderwerp. Vervolgens zoeken ze daar informatie over. Ze gebruiken daarbij boeken en andere materialen in de bibliotheek, digitale databanken en internet. De informatie kunnen ze vervolgens op de computer verwerken. Dit wordt opgeslagen op de server van Skoolzone, zodat ze thuis of op school verder kunnen werken. Als het werkstuk af is, printen wij het en kunnen we het tegen een kleine vergoeding ( 1,00) desgewenst inbinden.

De inrichting
Skoolzone is een aantrekkelijk ingerichte werkomgeving. De kinderen hebben alles wat ze nodig hebben voor hun huiswerk:

  • Ruime werkplekken met gereserveerde computers
  • Boeken over allerlei onderwerpen en informatie voor het maken van boekbesprekingen, spreekbeurten en werkstukken
  • Een printer, scanner en kantoormaterialen, zoals papier, lijm, scharen, pennen, potloden en gummen
  • Een bindapparaat om hun werk mooi in te binden

Contactpersonen
Mediatheek:
Ellen Hogeslag
Michiel de Jong 

Meer informatie over de Skoolzone