Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

RKF Playground

De buurtsportcoach van Palenstein, Johan Huurman

Mijn naam is Johan Huurman, ik ben werkzaam bij de gemeente Zoetermeer  en in Palenstein de buurtsportcoach sinds april 2012.

Ik probeer sport  in onze wijk te stimuleren,  primair voor de basisschooljeugd,  maar ik houd mij ook steeds meer bezig met oudere jeugd en volwassenen. Ik organiseer voornamelijk naschoolse activiteiten, elke dag er is er wel iets sportiefs te doen in en rond het Castellum! Behalve dat er op de maandag (Brede school activiteiten) en de woensdag (Sport en Spel) in de Cor van Zijp-zaal, zijn er ook allerlei activiteiten (Zoethout, tennis/voetbaltoernooien) buiten op het RKF-veld. RKF staat voor de Richard Krajicek Foundation, deze foundation heeft door heel Nederland meer dan 100 sportvelden laten aanleggen, waar kinderen in aandachtswijken vrij kunnen sporten en spelen, het liefst met begeleiding.

Naast de naschoolse activiteiten doe ik ook veel tijdens de schooluren. In de pauze organiseer ik de zogenaamde ‘ sportieve pauze’ . Kinderen van de basisscholen Achtsprong en de Meerpaal komen op het RKF veld spelen met het spelmateriaal dat in  onze berging is te vinden. De kinderen kunnen op deze manier met veel uitdagend materiaal, dat men niet op het eigen schoolplein kan vinden, spelen. Bij basisschool de Jacobsvlinder ga ik langs met een container vol met sport en spelmateriaal. Ik verzorg ook (ism mijn collega’s) sportclinics/gymlessen tijdens de gymuren van de scholen. Wij bieden verschillende lessen aan als tafeltennis, volleybal, kickboksen en ga zo maar door. Voor meer informatie verwijs ik naar onze site hiervan: www.zoetermeer.nl/sportopschool.

Naast de sportstimulering houd ik ook mij bezig met andere initiatieven/organisaties zoals de feestelijke Dag van Palenstein, wij werken sinds kort ook met een vrijwilligersgroep, deze groep helpt bij de activiteiten, waarbij de eigen kinderen ook aanwezig zijn. Mijn motto is: hoe meer (sportieve) ziel, hoe meer vreugd! Kom gerust een keer langs bij een van onze activiteiten of bezoek onze site waarop u kan vinden wat wij door heel Zoetermeer doen: www.zoetermeer.nl/sportaanbod